Štab civilne zaštite u Brčkom od jutros u stalnom zasjedanju

23.3.2018. Zbog pogoršanja vremenskih uslova gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, komandant Štaba civilne zaštite Brčko distrikta BiH, aktivirao je jutros Štab koji će se nalaziti u stalnom zasjedanju.

Image for news

U skladu sa zaključcima Kolegija Vlade, koji je održan jučer, i Operativnim planom odbrane od poplava svi članovi Štaba bit će u pripravnosti 24 sata dnevno, a bit će oformljeni timovi koji će biti na raspolaganju za preduzimanje eventualnih mjera iz nadležnosti svakog od odjeljenja, institucija i preduzeća.

Štab civilne zaštite čine, osim predstavnika odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH, i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH, Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, JZU „Zdravstveni centar Brčko“, JP „Putevi Brčko“, JP „Komunalno Brčko“, JP „Luka Brčko“ i JP „Radio Brčko“.

U Brčkom je na snazi Odluka o proglašenju redovnih mjera odbrane od poplava dok se vanredne mjere proglašavaju kada rijeka Sava dostigne nivo od 700 cm.

Građanima Brčko distrikta BiH u slučaju potrebe za informacijama ili pomoći na raspolaganju su brojevi Operativno-komunikacijskog centra 121 i 123.